List of Contributions

Gustavo Balduino Kruger Schmidt

Contact Details

Gustavo Balduino Kruger Schmidt


My Content

1 to 20 of 23 total
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt May 22, 2024 12:16:00 PM
Found In Egroup: Automation Control
\ view thread
Hello I created two controller in the Logix Echo software, but they don't are recogized in the Linx Network Browser. EDIT: moved to Automation Control community -FL ------------------------------ Gustavo Krüger Schmidt ------------------------------
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt May 15, 2024 11:13:00 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Hello I have a F.T Linx gateway running both a DA and a UA server. In the application that is pointed in the Linx Gateway configuration we have a data server from FactorTalk Linx that collects the data from the CPUs and we have a OPC connection pointed to a KepServer. The FactoryTalk Linx Gateway ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 21, 2024 03:46:00 PM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Hello, I have a network distributed application, in which I want to use a DataGrid Object to read data from a DataLogPro model. I can read the data in the machines SRVMOINHO01 and SRVMOINHO02 (the redundant HMI servers), and in the system policies I can see that there is a service with a name related ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 18, 2024 01:38:00 PM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Hello, When I open a screen with a DataGrid object, I'm experiencing the following error. My DataGrid is configured to get data from a group in DataLogPro. Any ideas what can it be? This is a network distributed application, and i'm running a runtime directly in the server. ------------------------------ ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 14, 2024 08:08:00 AM
Found In Egroup: Automation Control
\ view thread
I was using the FactoryTalk Linx as the communication software in Studio 5000. After changing to RSLinx Classic as the communaction software, the PA segment became available in the module definition. ------------------------------ Gustavo Krüger Schmidt ------------------------------
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 14, 2024 05:54:00 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Thank you very much for your reply and your time. The solution presented in this technote is already implemented (we changed this more than 3 months ago). Any other idea? ------------------------------ Gustavo Krüger Schmidt ------------------------------
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 13, 2024 08:54:00 AM
Found In Egroup: Automation Control
\ view thread
Hello. We have the studio 5000 in an old EWS that runs just fine. We created a new EWS and so we installed all the softwares related to our architecture (softwares, eds, aops, gds, dtm's). In this new EWS the status of the PA connection only blinks "Connecting", but in the old EWS it goes online just ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 13, 2024 08:42:37 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
The IT guys replied to me that there is no firewall in the network and, the switches that do the routing of the networks do not have any configuration like these (I do not have any acess to the switches, so I can't guaranteed). Any other points that I can check? We are currently doing an experiment, ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 13, 2024 08:36:00 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Thank you very much for your reply. Edit: Translated into English ^. -EF Muitíssimo obrigado pela resposta. ------------------------------ Gustavo Krüger Schmidt ------------------------------
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 13, 2024 05:19:27 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Thank you so much for you reply. I'll check this with the TI department. ------------------------------ Gustavo Krüger Schmidt ------------------------------
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 12, 2024 09:04:00 PM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Hello, I'm sorry for my bad english, I hope you guys understand. We have a network distributed application (1 directoy, 1 hmi redundant server, 1 kepserver opc, 1 historian server, 1 sql database, 10 clients), and we are experiencing the following problem. After a period of inactivity on the client ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 08, 2024 05:01:00 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Can you browse the controller in F.T. Linx? Is the PLC addres applied in the communication setup? I experienced this problem in a data server that had a lot of PLC connections (shortcuts). Reeboting the machine was the problem solver when thing like theese happened. Sometimes I created a tag in the ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 06, 2024 08:33:00 AM
Found In Egroup: Installation & Activation
\ view thread
After upgrading all licenses to the latest version (codemeter) the problem was solved. Seems like the old licensing type (.lic archives, i.e. flexera) may not work as desired.
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 05, 2024 10:58:00 AM
Found In Egroup: Installation & Activation
\ view thread
Hello. We currently configured a FTAM server to provide the licenses to our clients. We are experiencing the following problem, when I open a FTVSE client the license is retrieved (so it says in diagnostic viewer), but the field "In use" on the FTAM server do not go to "1" intantly. As I open another ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Mar 01, 2024 01:48:00 PM
Found In Egroup: Drives, Motion Control & Low Voltage Products
\ view thread
Hello. I want to change the trip limit value of and E300 Overload Relay, but the field is disabled. I need to change it in the webpage of the relay? Some parameters are overwritten by the value configured in the Studioo 5000 when I connect the ethernet cable that communicates with the plc.
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Dec 28, 2023 03:13:00 PM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Hello. I have a network distributed application, there is a machine for the FT Directory, 2 machines for the redundant hmi servers, data servers and PI interfaces, a machine that host the SQL Server, another machine for the FTHSE server, one engineering workstation and so on... I was testing the redundancy ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Dec 20, 2023 10:03:00 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
I will reply to my post, if anyone have the same problem in the future. For me the solution was adjusting the windows clock. The client and server clock settings were different. ------------------------------ Gustavo Balduino Kruger Schmidt ------------------------------
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Dec 20, 2023 09:35:00 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
I'm having an error when trying to access data in a DataGrid object in the remote client. The error prompted in the remote client when opening the display is "QueryTagDatas failed: The remote server returned an error; (400) bad request",as follow: When I run the application locally in the server ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Dec 15, 2023 07:07:50 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
It can be a lot of things. You can try to cache the displays. How many data servers are you using? Here we try to use up to 10 plc connections in each data server. If my memory is not betraying me, you can configure a second instance of FT Linx with v12 (2nd instance only supports ethernet), and share ...
Posted By Gustavo Balduino Kruger Schmidt Dec 15, 2023 06:56:39 AM
Found In Egroup: Advanced Software
\ view thread
Are you using the machines in a domain or a workgroup? When in a workgroup environment, all the machines need to have the same windows accounts and same passwords (It needs to be a exactly match). I had this problem while working with a workgroup. The clients and the servers had different windows accounts ...